Swarovski hyperbola kapsül mücevher koleksiyonuyla sürdürülebilirlik hareketini genişletiyor

Swarovski, sürdürülebilir olarak hazırlanmış takı yelpazesini yeni Hyperbola kapsül koleksiyonunu tanıtarak genişletiyor. Bu lansman, Swarovski’nin ürünlerini daha sürdürülebilir hâle getirme yolculuğunun bir parçası.
Hyperbola koleksiyonunda gözler önüne serilen tasarımlar yenilikçi malzemelerle üretiliyor ve işlenirken Swarovski’nin ihtişamı ve olağanüstü bilgi birikimini yansıtmaktan da geri kalmıyor. Bir yüzük, bir bileklik ve üç küpeden oluşan Hyperbola koleksiyonu, tasarım ve kaliteden taviz vermeden karbon nötr sertifikalı Swarovski Zirkonya ve geri dönüştürülmüş metalle hazırlanmış parçalara yer veriyor. Yenilenebilir enerji kullanılarak üretilen Swarovski Zirkonya, klasik zirkonya ile kıyaslandığında %58 daha az karbon emisyonu salıyor; geri kalan %42’lik emisyon dilimi ise dengelendiriliyor. Swarovski Zirkonya’nın karbon ayak izi ve dengelenme oranı, bir iklim danışmanlığı kuruluşu ve aynı zamanda markanın ortağı olan South Pole tarafından ölçüldü. Hesaplanan CO2 etkisi, daha sonrasında Güney-Batı Çin’in uzak bölgelerine yenilenebilir enerji götürmek amacıyla Huóshui Küçük Hidroelektrik Santrali’ne ve Endonezya’nın Borneo adasındaki ormansızlaşmaya karşı korunma sağlanması için Rimba Raya Biyoçeşitlilik Rezervi’ne aktarılmış yüksek kaliteli karbon kredileri kullanılarak telafi edildi. Geri dönüştürülmüş metal (en az %90) üretiminde doğal ham maddeler daha az kullanıldığı ve değerli kaynaklar yeniden işlendiği için Swarovski ürünlerinin çevre üzerindeki etkisinin daha da azaltılmasında büyük bir rol oynuyor. Bu yeni lansman, Swarovski’nin çevre üzerindeki etkisini azaltma amacıyla çıktığı uzun yolculuğun yalnızca küçük bir parçası. Ayrıca markanın tüm Swarovski Zirkonya ürünlerini karbon nötr hâle getirmek için attığı ilk adımlardan biri. 2021 yılında Swarovski, 2030’a kadar kapsam 1 ve kapsam 2 sera gazı emisyonlarını %47, kapsam 3 emisyonlarını %28 azaltmak adına Science Based Targets girişimine (SBTi) katıldı.Swarovski Hyperbola koleksiyonu, 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren Swarovski mağazalarında ve internet mağazasında satışa sunulacak.
Swarovski
Swarovski is expanding the sustainability movement with the Hyperbola capsule jewelry collection.
Swarovski is expanding its range of sustainably crafted jewelry by introducing the new Hyperbola capsule collection. This launch is part of Swarovski’s journey to make its products more sustainable.
The designs showcased in the Hyperbola collection are produced and crafted with innovative materials, reflecting the splendor and exceptional expertise of Swarovski. The Hyperbola collection, consisting of a ring, a bracelet, and three earrings, features carbon-neutral certified Swarovski Zirconia and pieces made from recycled metal, all without compromising on design and quality. The Swarovski Zirconia, produced using renewable energy, emits 58% less carbon emissions compared to traditional zirconia, with the remaining 42% being balanced. The carbon footprint and balancing rate of Swarovski Zirconia were measured by South Pole, a climate consultancy organization and partner of the brand. The calculated CO2 impact was offset by using high-quality carbon credits, which were later directed towards the Huóshui Small Hydropower Plant in Southwest China to bring renewable energy to remote areas and the Rimba Raya Biodiversity Reserve in Borneo, Indonesia, to support protection against deforestation. The use of recycled metal (at least 90%) in production reduces the use of natural raw materials and contributes to the reprocessing of valuable resources, further minimizing the environmental impact of Swarovski products. This new launch is just a small part of Swarovski’s long journey to reduce its environmental impact and represents one of the first steps taken by the brand to make all Swarovski Zirconia products carbon neutral. In 2021, Swarovski joined the Science Based Targets initiative (SBTi) to reduce Scope 1 and Scope 2 greenhouse gas emissions by 47% and Scope 3 emissions by 28% by 2030. The Swarovski Hyperbola collection will be available for purchase in Swarovski stores and the online store starting from April 3, 2023.