Sina Pırlanta bayilik sistemi ile büyüyor

Son yıllarda kurumsallaşma atağına giren Sina Pırlanta, franchise sistemi ile büyüyor. Yeni yılda yeni projelere imza atmaya hazırlanan Sina Pırlanta’nın gelecek planlarını Sina Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Barış Lek anlattı.

Sina Pırlanta son yıllarda başarılı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Büyüme hedeflerinizden biri de franchise sistemiyle markanızı oldukça geniş kitlelere yaymak. Bayilik çalışmalarınızdaki son durum nedir?

Sina Pırlanta, montür üretimi ile başladığı yolculuğunda, perakende ve toptan alanında bugün birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren, adını önemli bir noktaya ulaştırmayı başaran bir firma haline geldi.Bünyemizde; pırlanta, altın ve elmas ürün grupları oldukça geniş şekilde yer almaktadır. Her geçen gün büyüyen markamız Türkiye’nin birçok bölgesine satış noktalarımız vasıtasıyla ulaşmaya devam ediyor.Son yıllarda markamızın büyüme hedefleri doğrultusunda belirlediği franchise çalışmalarının da büyük önem taşıdığını görmüş olduk. Bu noktada yaptığımız pazar araştırmaları ve gelen talepler doğrultusunda franchise çalışmalarına ağırlık vermeye karar verdik. Firmamız açısından önemli bir girişim olan franchise çalışmalarında emin adımlarla ilerliyoruz. Bu konuda oldukça seçici olduğumuzu söyleyebilirim. Şu an hizmet veren mağazalarımızın yanı sıra açılışını gerçekleştirmek için hazırlandığımız mağazalarımız var.

Sina Pırlanta ile iş ortaklığı yapmak isteyenler için bir mesajınız var mı?
Uzun yıllardır kuyumculuk sektöründe faaliyet göstermemiz sektör tarafından da bilinirliğimizi artırdı. Bu güne kadar oldukça güçlü bağlar kurduk. Mağazalaşma projesi markamız açısından oldukça önemli. Bu konuda oldukça titiz davranıyor, konunun en ince ayrıntılarına kadar dikkat ediyoruz. Markamızla aynı çatı altında bulunmak, Sina Pırlanta ailesinin bir parçası olmak isteyen iş ortaklarımızla çalışmaktan her zaman mutluluk duyarız.

Son yıllarda reklam çalışmalarınızla nihai tüketici bazında oldukça bilinirliğiniz arttı. Bu konuda nasıl geri dönüşler aldınız, reklam çalışmalarınız devam edecek mi?
Markalaşma çalışmalarımızın önemli bir parçası da reklam kampanyalarımızdır. Bu noktada Türk televizyonlarının en önemli projelerinde reklamlarımız yıllardır dönüyor. Artık “Aşka Atılan İmza” sloganımız Türk halkı tarafından benimsendi. Yeni yılla birlikte marka yüzümüz Emine Ün ile reklam kampanyamız ekranlarda olacak. Bizi oldukça heyecanlandıran bu proje için profesyonel bir ekiple çalıştık. Reklam filmimizin Yönetmenliğini Koray Can yaparken, fotoğraf çekimlerimizi ise Zeynel Abidin gerçekleştirdi.

Ürün gamınız her geçen gün genişliyor. Markanız çatısı altında hangi ürün grupları yer alıyor?
Pırlanta her zaman olmazsa olmazımızdır. Pırlanta ürünlerimizin yanı sıra altın ve elmas ürün gruplarımız da firmamızda yer almaktadır. Altın ve elmas ürün gruplarımıza olan olumlu geri dönüşler bizi yeni ürün gruplarına girmek için motive ediyor.

Yılın en çok tercih edilen modelleri ne oldu?
Bu yıl ağırlıklı olarak baget ürünlere talep olduğunu gözlemledik. Tektaş ve beştaş ürünler de her zamanki gibi en çok tercih edilen ürünler arasında yerini aldı.