Modanın kralına kral veda Yıldırım Mayruk

Modanın kralına kral veda Yıldırım Mayruk

Dünyaca ünlü terzi drapenin altın ustası Yıldırım Mayruk 60 yıllık meslek hayatına veda etti.

Türk modasının büyük terzisi Yıldırım Mayruk (1960-2020) ve “Terzi Yamağı” Barbaros Şansal (1990 -2020), cemiyet hayatının tanınmış seçkin isimlerinden ünlü iş adamı Sait Emir ana sponsorluğunda tarihi Fişekhane’de gerçekleşen tiyatral sunumlu jübileyle meslek hayatlarına veda ettiler.
Kâinatın tüm renklerinin kullanıldığı “Yıldırım Mayruk jübile” koleksiyonu arşivden 1000’den fazla elbise içinden 1960’dan günümüze Yıldırım Mayruk retrospektifinde kostümlerle oluşturulan 200 köstüm 200 manken tarafından tanıtıldı.5 bölümden oluşan 60 dakikalık sunumda, tayyör ve mantodan, işleme ve drape gece kostümlerine, gelinliklere uzanan bir anlatım gerçekleştirilerek Türk moda tarihine altın harflerle yazılacak bir jübileye imza atıldı. 15 Milyon TL değerindeki Yıldırım Mayruk Jübile Koleksiyonu’nda kullanılan kumaş, malzeme ve aksesuarlar dünyanın en seçkin markaları tarafından Yıldırım Mayruk için üretildi. 1500 saat el işçiliğiyle işlenen kostümlerin eşsizliğindeki tasarım gücü tüm zamanların en iyisi olma iddiasını fazlasıyla ortaya koydu.

Türk modasının kralı olarak işaret edilen Yıldırım Mayruk jübile defilesinde sırasıyla Açelya Kartal, Ahu Yağtuğ, Alona Kral, Anastasia Görel, Arzum Onan, Aslıhan Karalar, Aylin Arasil, Azra Akın, Buket Saygı, Buse İskenderoğlu, Çağla Şikel, Canan Mutluer, Duygu Ulaş, Ebru Güzel, Ebru Ürün, Ece Gürsel, Ece Pirim, Emel Yıldırım, Eren Güneri, Erjena Avokadnas, Esra Sümer, Günay Musayeva, İpek Gümüşoğlu, İvana Sert, Meltem Hakarar, Meltem Keklik, Nur Kübra Yıldız, Ola Zaremba, Özlem Yıldız, Pınar Tezcan, Şebnem Sürücü, Seda Ertan, Sema Şimşek, Şenay Akay, Soner Sevim Çiftçi, Sibel Özünlü, Sevcihan Tunca, Suna Selen, Tuğba Özay, Tuğçe Sarıkaya, Yanita Schmidt, Yasemen Çavuşoğlu, Yelda Kara, Zeliha Çal ve Türkan Şoray podyuma çıktı. Türkan Şoray podyuma çıktıktan sonra veda selamlamasına çıkan Yıldırım Mayruk, göz yaşlarına hakim olamayıp jübile selamlamasını ağlayarak yaptı. Podyumda Mayruk’u uğurlayan Türkiye’nin en ünlü güzellik kraliçeleri ve Türkan Şoray gözyaşlarına boğuldu.